Misijní služba na Ukrajině

Ukrajina - Mise pro život

.

Na Ukrajině v Zakarpatské oblasti pomáháme praktickou pomocí sociálně slabým rodinám s dětmi, vdovám, starým a nemocným lidem, dětem v dětských domovech, nemocnicích a vesnických školách v horských oblastech. Těmto potřebným přivážíme potraviny, oblečení, boty, ložní prádlo, kuchyňské potřeby, hračky, školní potřeby, zdravotní pomůcky a další. Pro děti pořádáme křesťanské programy, výlety, dětský klub a podílíme se na vaření pro nejchudší.

Vedoucí služby Pavel Turoň

Náplň naší služby

Práce s dětmi

• Dětské tábory
  • Dětské kluby

Potravinová pomoc

• Návštěvy chudých vdov a dětí v odlehlých horských oblastech
  • Pomoc vdovám a dětem v odlehlých horských oblastech

Pomoc rodinám

Sociální pomoc rodinám s dětmi v nouzi

Proč to děláme?

Praktická pomoc nám otevírá srdce lidí ke zvěstování EVANGELIA Ježíše Krista. Společně s praktickou pomocí můžeme všem vydávat svědectví a říct jim, že je má Bůh rád a má pro ně naději do budoucnosti.

Na službě na Ukrajině se můžete podílet modlitbami, účastí na výjezdu nebo přispěním na účet Diakonie CB Hrádek.

Číslo účtu: 2901408176/2010, variabilní symbol: 2016

Kontakty:  Ukrajina - Míse pro život

Pavel Turoň

Mobil: 776 566 950

e-mail: mise.turon@seznam.cz

Misie na Zakarpatí mezi Romy

Misie na Zakarpatí

Služba vedoucím v romských táborech na Zakarpatí

Vážíme si toho, že jste projevili zájem o naši misijní práci, a proto dovolte, abychom se představili. Jsme Diakonie Církve bratrské v Hrádku. Jako členové sboru chceme naši církev budovat tak, aby byla požehnáním nejen pro ty, kteří ji navštěvují, ale i pro obec Hrádek a celé její okolí. S evangeliem chceme jít i za hranice naší země, a to zvláště do míst bývalého Sovětského svazu. Misie na Zakarpatí mezi Romy je jedna z možností pomoci, na kterou jsme reagovali.

Slavoj Raszka, kazatel Církve bratrské

V čem spočívá naše práce

• Misijní a evangelizační služba v jednotlivých romských táborech
  • Duchovní a pastorační poradenství
  • Budování klíčových vedoucích a povzbuzování jejich rodin
  • Finanční podpora rodin klíčových romských vedoucích
  • Semináře pro romské pastory, vedoucí a služebníky

S kým na Zakarpatí spolupracujeme

Spolupracujeme s místní Církvi živého Boha, která představuje letničně-charismatickou církev, která má dvě části, ukrajinskou a romskou. Tuto církev v dnešní době vede pastor Michail Balko, jeden z jejich zakladatelů před více než třiceti lety. Tehdy dva mladí muži, jednadvacetiletý Sergej Baljuk a o něco starší Michail Balko, začali sloužit v romském táboře v Mukačevu, kde žilo necelých pět tisíc Romů v zoufalých podmínkách, bídě, beznaději, odmítnutí, ale hlavně bez Boha. Skromné začátky služby mezi Romy Bůh rozvinul v obrovské dílo.

Bratr Michail Balko je dnes seniorem Církve živého Boha pro Zakarpatí.

Svědectví manželů Balkových

Svědectví manželů Michaila a Věry Balkových jsou příkladem věrné služby Bohu. Věrné navzdory pronásledování, těžkostí, nedostatku, rozčarování, ale vždy plné zápalu a naděje, že je to dílo Pána, a ne jen touha lidí. Pastor Michail spolu se svou ženou Věrou už více než třicet let slouží mezi Romy v táborech na Zakarpatí...

Kontakty - Misie na Zakarpatí

Slavoj Raszka